måndag 30 januari 2012

Gymkort eller inte?

Har funderat ett tag på hur jag ska göra med styrketräningen och den nuvarande avsaknaden av gymkort.
Jag har tränat på gym sedan 2004 och  under den tiden haft kort på både World Class och Sats.
Och varit väldigt nöjda med båda. Nackdelen är väl att det är mycket folk som tränar på de stora kedjorna och det är ofta kö till både gruppträning,  maskiner och löpband.
I oktober sa jag upp mitt medlemskap på Sats, dels eftersom jag var gravid och inte fick träna vidare men framför allt för att jag inte tyckte att jag var där tillräckligt ofta mot vad jag betalade per månad.

Jag koncentrerar min träning mest på löpning och försöker styrketräna 2 gånger i veckan och har man då ett gymkort som kostar 500 kr/mån så tycker jag helt enkelt inte att det är värt det.
Hade därför tänkt att bara köra styrka hemma som komplement med de redskap vi har bestående av matta, pilatesboll, kettlebell 12 kg och gummiband. Passar ju bra när jag är hemma på dagarna med en liten bebis.
Vårt lilla "hemmagym"

MEN har nu ändå börjat fundera och längta lite till ett riktigt gym.  Med vikter, maskiner och lite utrymme.
Jag har ett litet Puls & Träning runt hörnet som jag funderar på. Lätt att bara springa ner på kvällen när maken kommit hem och kan ta över ansvaret för Noel.
Kostar 279 kr/mån, men då finns ingen gruppträning utan endast gym.
Fast det är ju gymmet jag helst vill åt i alla fall.

Måste dock skriva på för ett år och jag tänker att sen när jag börja jobba igen, i höst troligtvis, så kommer jag att träna på jobbets gym på lunchen. Därav inte utnyttja kortet.
Kommer ju inte alls vara sugen på att träna när jag kommer hem på kvällen och bara längtat efter att få vara med min lilla kille.
Tål att funderas på...

6 kommentarer:

 1. Förstår att det är lite svårt att bestämma sig för det. För- och nackdelar.

  Själv kommer jag försöka träna styrka hemma så mycket som möjligt under mammaledigheten. Jag har ju kort på World Class men närmaste gym ligger så långt bort från mig att det skulle ta för mycket tid att ta sig dit.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är smidigt att träna hemma men känner mig ändå ganska begränsad. Sen har vi ju inte så stort som du vet:) Ha en fin dag! Kram

   Radera
 2. Det går inte att betala per gång då? Eller typ 10-kort? Det har sportlife här i stan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr inte. Eller man kan säkert betala per gång men det kostar runt 150 kr/gången. Inte värt. Gymmen är ju så smarta så de tvingar folk att binda upp sig på minst 1 år. Trist, för det skulle verkligen vara smidigt med ett 10-kort.

   Radera
 3. Vilken trevlig blogg jag hittade till här då :). Känner helt igen mig i din sist med gymkort. Mitt kort går ut IDAG faktiskt av alla dagar, också SATS-kort. Och jag har beslutat mig för att inte förnya, men visst känns det konstigt att inte ha ett kort när man har haft det i år och dar. Men som du skriver 500 spänn i månaden om man knappt använder det känns inte så ekonomiskt. Har du ett billigare Puls & träning i närheten låter ju det som ett bra alternativ.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Sofia! Vad kul att du hittat till min blogg! Ja, det känns nästan som om något fattas nu när jag inte har ett gym att gå till men som sagt är det ju inte riktigt ekonomiskt försvarbart i nuläget. Ha det fint!

   Radera

Vill du skriva några ord så uppskattar jag det verkligen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...