tisdag 17 januari 2012

Det här med vagnlöpning

Jag har ju nu börjat lägga in lite löpinslag i mina barnvagnspromenader och snart hoppas jag kunna börja springa längre sträckor.
Eftersom jag är ute dagtid blir detta med barnvagnen och har då insett att jag nog behöver en vagn till som är mer anpassad för löpning och terräng.
Den vagn jag har är jag jättenöjd med, en Bugaboo, den är smidig, har en massa bra finesser, snygg och tar lite plats.
Men som jag upptäckt de senaste rundorna är den inte optimal i terrängen jag gärna springer i. Eller att springa med alls för den delen.
Så två st vagnar,  avsedda för olika ändamål,  får det nog bli.

Det är ju en djungel, barnvagnar alltså, och de renodlade löparvagnarna har ju oftast bara sittdel vilket ju inte passar nu när Noel är så liten.
Måste därför ha en med liggdel också. Dessutom kan ju barnet bara åka framåt i löparvagnarna. Jag vill kunna ha möjligheten att variera. Helst.

Så, slänger därför ut frågan, är det någon som har erfarenhet och kan ge tips på vilken typ av vagn jag skulle kunna skaffa?
Fungerar det i så fall med en begagnad eller bör det vara en helt ny?
9 kommentarer:

 1. Fråga Miss Agda, hon vet allt om barnvagnar! Jag har själv ingen aning, tänkte börja småjogga inom kort, men kommer nog dra runt på vår Kronanvagn med lilla E i. Sen är målet att springa/träna på kvällstid - som egen tid, så får prinsen ta hand om E och få egen föräldratid. Ungefär så... jag tror dessutom att det blir lite frustrerande med barnvagnsjoggar i längden.

  Ps, vi borde ordna en mammagrupp för oss träningsbloggar ju!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, då kollar jag lite med Miss Agda. Jag tänkte nog variera lite så att det blir träning antingen dag eller kväll. Kvalitetspassen och långpassen vill jag inte göra med vagn, utan det blir när mannen kommit hem.
   Svårt att utveckla löptekniken med en vagn i handen:)
   Men lättare passen däremellan passar nog bra med vagn.

   Vilken bra idé med mammagrupp för oss träningsbloggar!
   Vi styr upp det väldigt snart tycker jag!

   Radera
 2. Jag har en mountain byggy och springer med, går hur bra som helst på asfalt, tvillingvagnen funkar också, och stark blir man;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset! Är det en Terrain du har?

   Radera
  2. Jag har den vanliga singel, men det funkar hur bra som att springa med den ändå;)

   Radera
 3. Min teutonia spirit s3 har jag sprungit med från början. Det är ingen renodlad löparvagn men åtminstone 3hjulig med vändbar sittdel. Icandy peach jogger/icandy apple jogger ska tydligen vara liknande vagnar (appeln har lufthjul, hur det är med peachen vet jag inte. teutonian har inte lufthjul men det är inget som stör mig.) Jag har skrivit en artikel/rescenssion om/av tre vagnar; http://www.jogg.se/Artiklar/Artikel.aspx?id=476

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack då kollar jag in din artikel! Teutonian verkar ju jättebra. Har klämt lite på den men är rätt dyr för att ha som löpvagn. hittar jag dock en begagnad till bra pris kanske jag slår till.

   Radera
 4. Håller föresten med sofy, gärna en trängnsbloggföräldragrupp! men då får vi skynda för snart börjar jag jobba :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det måste vi absolut få till snart! Närmsta veckorna kanske så hinner du vara med?

   Radera

Vill du skriva några ord så uppskattar jag det verkligen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...