tisdag 13 mars 2012

Välkomna tillbaka kära intervaller!

Under dagen som gått har jag nästan gått runt och varit lite smånervös inför kvällens intervaller, som skulle bli första intervallpasset på 1 år Varför?
Jag vet inte varför egentligen. Kanske för att jag vet vad,  hur mycket och hur fort jag orkade innan graviditeten och detta skulle bli ett kvitto på hur jag ligger till och hur mycket jag har kvar till gammal god form.
Och även om jag vet att jag inte ska jämföra mig med innan jag blev gravid, så vill jag så hemskt gärna springa fort igen. Och det gör man ju på intervallträning.
Jag vill ändå passa på att förtydliga att jag verkligen är nöjd över att jag så här snart 4 mån efter förlossningen för närvarande ligger på en veckomängd på ca 50 km och faktiskt orkar längre och mer för varje vecka.

Så, tillbaka till kvällens pass.
Hade planerat uppjogg 3 km föjt av stegeintervaller i min 5-4-3-2-1-1-2 med 1 min joggvila emellan. Avslutningsvis nedjogg 2 km.
Sent om sider kom jag ut efter smootie-tillverkande (och drickande såklart), påklädning, laddning av telefon, utläggandet av Garmin på balkongen för sökning av satelliter till GPS:en, och överlämnandet av bebis till pappan.


We love running står det på min reflexväst.
Det kan jag verkligen stryka under på!

Eftersom jag gick ca 14 km promenad tidigare idag kände jag mig stummare i benen än vad jag hade hoppats på. Sprang därför i lugnt uppjogg-tempo strax över 6 min/km och efter 3,4 km började jag mina intervaller.
Den första på 5 min gick trögt och i 4,52 tempo, när sedan joggvilan kom blev jag lättad och munnen smakade mindre av den där läskiga smaken man får när pulsen är uppe på 90 % och över.
Nästa intervall 4 min-aren gick snabbare och i 4,44 min/km, sedan höll det sig i trakterna kring 4,40-4,30 min/km och när den sista 2 minutaren kom sprang jag den utan att tänka på i 4,22-tempo.
Nedjoggen blev bara 1,5 km då jag var tvungen att ta snabbaste vägen hem.
Så, det här var ju inget att vara nervös över. Inga jättetider men jag är nöjd och jag vet att dessa kommer att förbättras framöver.
Nu sitter jag och intar kaffe och är lite endorfinrusig, för åh vad jag har längtat efter er kära intervaller.

4 kommentarer:

 1. Jag tycker det låter jättebra jag. Eller,jag vet ju inte vilka tidwr du sprang på innan såklart, men mtp att det var ett år sedan sist menar jag :) Grymt ju!

  (Vi borde styra upp fika snart också!)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, jag kan inte vara annat än nöjd! Vi måste absolut styra upp fikan snart. Nästa vecka tycker jag!

   Radera
 2. Oj vad bra jobbat! Du är verkligen snabbt tillbaka! Allt går om man vill!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla! Ja, jag är på god väg tillbaka mot formen. Har man bestämt sig så går det mesta:)

   Radera

Vill du skriva några ord så uppskattar jag det verkligen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...