söndag 5 februari 2012

Löpning och bakning

Strålande sol, hanterlig kyla och vinterlandskap. Perfekt dag för löpning alltså.
Det är så skönt att kunna komma ut och springa på helgen när det är ljust och utan vagn, då maken och Noel kamperar ihop hemma.
Idag blev det 8 härliga km och dagens upplägg var 8 min löpning varvat med 2 min gång.



Nu har jag varvat löpning/jogg med gång i ca 4 veckor, men då var en vecka förkylningsvecka, och jag märker redan att jag orkar springa lite snabbare för varje gång trots att jag förlänger antalet minutrar löpning. Så det är ett gott tecken.
Idag  mötte jag många gångare och löpare på min runda och hann träffa på 2 st som jag känner. Small world! En av dom har inte sett mig sen jag var gravid, så han blev förvånad och tyckte det var stor skillnad såklart sen förra gången. Roligt att bli påhejad dessutom!
Även om plusen är förhållandevis hög, runt 85% på löpdelen, orkar jag ändå hålla i ungefär samma tempo 5,20-5,30 min/km på hela sträckan. Milen är nu inom räckhåll och jag blir inte förvånad som jag springer den redan om en vecka. Men då gäller det att hålla ett lugnt tempo och inte förivra sig.

Då Noel tyvärr blivit förkyld i kylan, var detta en lugn dag som ägnades resten av dagen åt att bära runt och vagga honom så han kunde sova och till bakning och matlagning.
Inspirerades av Spark i baken-Terese och gjorde hennes proteinmuffins som jag pimpade med frysta hallon och pepparkakskrydda.


De blev jättegoda!

Recept:
15-20 st
3dl Dinkelmjöl
1 dl Bake Pro (mat och bak-protein)
1 dl Raw Mesquite (Reneé Voltaire)
2,5 tsk bakpulver
0,5 dl honung
3 ägg
2 dl Keso
Krossade kakobitar (jag använde Raw Cacaonibs från Reneé Voltaire)
Pepparkakskrydda
Frysta hallon
Pumpakärnor


Sätt ungen på 200 grader. Blanda torra ingredienser och tillsätt sedan resten. Späd ev med vatten om det behövs för konsistensen. Klicka i smeten i formar och toppa med kakobitar och pumpakärnor. Grädda i ugn ca 15 min. Klart!

5 kommentarer:

  1. Rolig o inspirerande träningsblogg! Själv sitter jag med bebis född 18 aug o har sprungit sedan nov, men mer ordentligt sedan januari. Älskar att man får komma igång igen! Har du kollat på sparkimagen o hennes styrkeövn m bebis? Kan starkt rekommendera dem, jag kunde knappt röra mig efter passet :) /Carolina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, vad kul! Har kollat in spark i magen men inte riktigt vågat träna med bebis än:) Tack för tipset!

      Radera
  2. Roligt att det går så bra för dig!

    SvaraRadera
  3. Härligt och vilka goda bakverk!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, muffinsen kan jag verkligen rekommendera. Nyttiga och goda på samma gång, jag älskar sånt!

      Radera

Vill du skriva några ord så uppskattar jag det verkligen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...