måndag 4 juni 2012

Styrkemåndag

Det långa långpasset igår har satt sina spår i benen och jag tyckte att denna dag var bra att ge styrkan en helhjärtad insats.
Vid lunch skulle vi, som vanligt på måndagar, varit på det mysiga babysimmet. Men klantmamma som jag är med ammningshjärna och allt, glömde jag ju det viktigaste(förutom Noel förstås) hemma -badkläderna.
Halvvägs dit insåg jag min fadäs och fick ringa maken på jobbet och säga att han fick jobba vidare och sen vända hemåt igen, ledsen,  och eftersom det tar ett tag att ta sig dit skulle jag inte heller hinna hem och hämta dom.
På hemvägen hade Noel i alla fall somnat gott i vagnen och fortsatte sova hemma i hallen. Vilket typ aldrig händer.
Glad för det var jag, och jag såg min chans att kunna göra lite styrkeövningar som jag så fint har bortprioriterat senaste tiden.
20 min corestyrka i tabataform ( 20 s arbete 10 s vila x 8) blev det,  med höftlyft, ryggresningar, plankor och några andra övningar som jag bara gjorde några få repetitioner av för variationens skull.
Sen var det det dags för mat och Noel vaknade lägligt.

Bild från januari 2011.
Noel fanns inte ens i magen då. Makens ben är starka och jag är ganska
ansträngd.
Maken och jag hade planerat in att vi skulle göra styrka tillsammans nu på kvällen när Noel somnat, så dagens andra styrkepass blev en liten fortsättning på mitt egna lilla.
Roboten (ryggövning), hälsande hunden, armhävningar och båten i tabata, sen blev det tåhävningar 3 x 20 och en parövning för övre delen av ryggen där man drar sig upp som en låg chin 10 x 3. Japp, det är den på bilden.

2 kommentarer:

Vill du skriva några ord så uppskattar jag det verkligen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...