fredag 29 juni 2012

Naturen vs staden
Många är de tankar jag ägnar åt
att fundera på boende. Precis som många andra.
Hemmet-surfar och drömmer om villa nära natur och dessutom en våning i stan nära allt. Lite typiskt en småbarnsförälder.
Just nu bor vi i lägenhet i en närförort, förvisso nära vatten och viss natur, men tankarna och drömmarna om hus och natur utanför dörren är ständigt närvarande.
Som boende i Stockholm är det lite antingen eller som gäller om man inte har en massa pengar på banken, antingen är det villa en bit utanför stan med längre resväg till city eller lägenhet mer centralt.

I takt med att jag blir äldre förändras min syn på vissa saker och jag har fått andra prioriteringar och högt upp bland dessa är att kunna ha nära till natur och helst gräs utanför dörren. Speciellt har detta förändras nu när vår guldklimp har kommit till oss och vi har hans väl och ve att ta hänsyn till.
Att min kärlek till naturen har växt
lavinartat de sista åren, har också till stor del att göra med upptäckten av min kära löpning.

Numera väljer vi hellre en sommarvecka i Åre över en vecka i Grekland. Även om jag gärna gör båda.
Att det i år blev en stugsemester är därför helt i linje med nära till naturen-längtan, men då vi inte ville åka så långt som till Åre, hamnade vi istället lite närmare hemmet.

Det jag ville komma till var att denna vecka verkligen har gett mig ännu mer att fundera på gällande framtida boende, då vi stormtrivs med att ha naturen så här nära, gräs utanför dörren, och löpturer i skog och på stig i nästintill ensam majestät förutom sällskap av flugorna då förstås.
Dagens träning då?
12 km lätt distans och sen styrka i form av plankor och rodd med gummiband på gräsmattan.
Vackert.

- Posted using BlogPress from my iPhone

2 kommentarer:

  1. Jag længtar helt klart också efter naturen, ofta. Førsøker att søka mot någon av stadens grøna parker, men det hjælper inte helt. Den dær kænslan at naturen ær større æn mænniskan får man inte i en park. Ælskar staden och dess møjligheter - det eviga dilemmat.

    SvaraRadera
  2. Verkligen, håller helt med dig, det ÄR ett ständigt dilemma:)

    SvaraRadera

Vill du skriva några ord så uppskattar jag det verkligen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...