fredag 15 juni 2012

10 vagnkilometrar och lite tabatastyrka

Idag blev det veckans tredje vagnlöpning.
Brukar normalt inte göra fler än två, då jag bara springer distans med vagnen. Kvalitetspassen och långpassen springer jag alltid utan vagn. Dels för att det blir automatiskt tyngre med vagnen och svårt att komma upp i samma fart som utan men också för teknikens skull.
Denna veckas träningsupplägg är dock lite lugnare, så fyra distanspass är planerade (förutom tävlingen i tisdags) och tre kan således göras med vagn.
Och bebis förstås.
På dagens 10 km försökte jag mig dock på lite fartlek mellan lyckstolpar, bara några få ökningar för att testa benen lite, men kolabenen verkar inte ge med sig i första taget. De sista 3 km lossnade det dock lite grann och jag kunde springa på lite bättre.


När jag kom hem satte jag Noel i hans nya favorit, gåstolen, och lät honom titta på medan jag körde styrketräning i tabataform ( 20 sek arbete, 10 sek vila x 8).
Fyra övningar, rodd, tåhävningar och marklyft med kettelbell och sen planka med benindrag blev det. 
15 min gick fort och mina små kvartar,  som är lättare att ta lite här och där en ett helt pass, har hittills blivit två. Ska få till nån mer innan veckan är slut, och då har jag ju nästan fått ihop ett helt pass.


Mina nya bubbelgumsskor (Asics Nimbus 13 Stockholm Maraton Edition) är förutom grymt snygga,  jättesköna,  och jag håller nu på och springer in dom för att de eventuellt ska få tjäna mig på maran.3 kommentarer:

 1. Grymt! Jag körde styrka i tabataform igår. Måste göras oftare. Varför lär man sig aldrig? :)

  SvaraRadera
 2. De där kollade jag lite på, men de de passar inte mina fötter/mitt steg. Jättesnygga! :-)

  SvaraRadera
 3. Andréa: Tack:) Ja, jag har upptäckt att jag kommer för att köra styrka oftare om jag tar några minuter här och där.

  Västgötskan: Visst är de snygga:)

  SvaraRadera

Vill du skriva några ord så uppskattar jag det verkligen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...