söndag 10 juni 2012

Sportdryck är tydligen inte en vän

Den lilla svarta(kjol+tröja) och de nya skorna blev dagens
springoutfit. (Ok, vad är det där för min egentligen?)
Det här med sportdryck har jag förstått behövs vid så långa långpass som jag springer nu innan maran.
Och självklart behövs det även under maran.
Men det är inte min favorit direkt.
Och inte min mages heller för den delen.
Men om jag inte ska bli helt tömd på energi, så vet jag att jag måste försöka och vänja in kroppen.
Så på dagens långpass som tillbringades tillsammans med maken, då farmor var här och tog hand om Noel, skulle jubileumsmara-sportdrycken testas för första gången
Vi fyllde varsina två flaskor med sportdrycken som ska serveras under maran(och tre med vatten), och gav oss iväg på de tänkta 28 km i ett lite snabbare tempo.
Men mina ben var stumma efter gårdagens snabbdistans(hade ju inte planerat så från början men vad gör man inte för att få till de pass man vill) och kroppen kändes allmänt seg och jag var/är dessutom rejält stel i vaderna. Har så varit i en vecka nu.
De små krämporna till trots, makens sällskap bredvid vägde med råge upp det som gick emot mig.

Istället för att bege oss in till stan, som vanligt,  sprang vi söderut mot Skärholmen, Segeltorp och runt Långsjön vid Älvsjö. Kände ganska tidigt att magen protesterade och på vägen hem fick jag inse att de tänkta 28 km fick bli 25 istället, magen ville inte mer.
Så det blir till att intensiv-invänja magen nu med sportdryck om den ska palla maran. 
Är mer nervös för magen än att kroppen ska hålla och orka. 

Och tempot som jag hade hoppats skulle bli det snabbaste på långpassen hittills, blev rätt blygsamt och landade på 5:48 min/km. Pulsen låg på 72%.
Att få sällskap är ändå ovärderligt när jag springer långt och det gör att jag klarar lite mer än om jag hade harvat fram själv idag.  Så jag är ändå nöjd med dagens 25 km och de här ganska långa passen är ju så värdefulla inför det stora loppet den 14 juli.

3 kommentarer:

  1. Min mage pallar inte heller sportdryck, men den klarar fel (det är rätt vanligt) - så när jag sprang marathon brukade jag ha med tre geléer och sen ta vatten på vätskestationerna, och få Resorb langat. Bara ett tips!

    SvaraRadera
  2. Tänkte precis det samma som Mela ovan. Det går minst lika bra med resorb istället för sportdryck. Du får visserligen inte i dig lika mycket socker som genom sportdrycken (men SÅ mycket socker är det heller inte i sportdryck), men du får de viktiga salterna. Gel och/eller energibar är bra energigivare under långlopp. Testa det nästa gång så hoppas vi att magen blir gladare! :)

    SvaraRadera
  3. Tack snälla, jag tar mer än gärna emot tips från er erfarna!

    SvaraRadera

Vill du skriva några ord så uppskattar jag det verkligen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...