
Salig var jag när jag första gången fick smaka det som kallas energibollar.
Platsen var på Blogger Boot Camp i april i år och den som hade gjort dessa små, beroendeframkallande bollar och så snällt bjöd mig var Andréa.
Lite blygsamt förklarade hon att hon inte blev så nöjd denna gång, eftersom det tydligen blivit för mycket jordnötssmör.
Men jag var såld. Givetvis ville jag ha receptet.
Hon hade höftat fram mängderna men gav mig ingredienserna.
Jag gick hem, höftade och la till några ingredienser som jag gillar.
Så nu finns det ofta bollar i min kyl som får agera kaffetillbehör, mellis, allmän energihöjare och igår kalasfika.
Så Karin, på din begäran i bloggen - här kommer ingredienserna.
Cashewnötter
Torkade aprikoser
Jordnötssmör (den ekologiska varianten utan en massa socker)
Mandlar
Solrosfrön
Ekologiskt vanlijpulver
Raw cacaonibs
Kokosolja
Om du vill kan du blötlägga nötterna så blir de lättare att mixa.
Mixa allt i mixer och rulla sen i kokosflingor.
Voilá!
Låter som supergoda energibollar! Goda ingredienser!
SvaraRaderaSpännande, var hittar man Raw cacaonibs? //Helen
SvaraRaderaDu hittar dessa på välsorterade mataffärer, de jag använder är från Renè Voltaire.
SvaraRaderaLycka till!
Mmmmm energibollar ÄR ju så gott! Måste nog baka en omgång idag känner jag... :)
SvaraRaderaSka absolut testas. Har bara gjort energibollar en gång tidigare och de blev ok, men inte på något sätt fantastiskt goda.
SvaraRadera