torsdag 29 november 2012

Snowjogger och en stund med bollen

Med vagnen i högsta hugg, gav jag mig ut på en lugnare jogg på eftermiddagen. Hade nämligen inte räknat med att kunna hålla något vidare tempo idag , med nysnö och vagn på det.
Det gick ändå bättre än förväntat.
Jag utrustade mig med mina Icebugs med dubbar och höll mig sedan på cykelbanor där jag tänkte att det kanske var hyfsad framkomlighet. Vilket det var.
Vissa partier var nästan torra och andra lite mer moddiga och på väg att frysa till is, jag hade nästan räknat med mer snö längs med vägen.
Brydde mig inte om tempo,  utan var nöjd över att jag kunde jogga och inte behövde gå någonstans.

Sprang idag en delvis ny runda och hur jag än försöker variera mina rundor så verkar nästan alla rundor,  som jag i förväg funderar ut,  bli 8 km. Så även idag.
Tittar jag i min träningsdagbok så ser man att merparten av alla löppass den senaste månaden är just 8 km eller där i kring.  Lite lustigt.

Det var rätt skönt att det gick så där jättelungt idag eftersom jag annars har svårt att låta det gå långsamt och ha låg puls. Eftersom jag fortfarande inte börjat med träningsupplägg igen, så är variationen på passen alldeles för dålig just nu. Det blir mest mellanmjölk av passen och nästa vecka, om jag känner mig bättre i höften (ja, just nu verkar det tyvärr som om smärtan från i somras är tillbaka, men mer om det i ett annat inlägg), så hoppas jag kunna komma i gång med mer uppstyrd träning igen. Nu ska det bli ordning på torpet:)

Eftersom jag inte fått till någon styrka än denna vecka, beslöt jag mig för att köra lite core i tabataform.
Sagt och gjort, plankor, ryggresningar, rodd, höftlyft på boll, bollrotation i planka (bollen mellan fötterna i plankpostion och sedan rullar man bollen från sida till sida) och knä till armbåge i planka.
40 välbehövliga minuter in på styrkekontot. 


2 kommentarer:

  1. Fin bild på dig! Det ser så fint ut med snötäcket! Vill också ha!! :)

    Härligt med löp och tabataträning!

    SvaraRadera
  2. Känner igen det där. Jag harvar också omkring i 7-8 km-träsket. Kan det vara att det känns mentalt "lagom"...? :-)

    SvaraRadera

Vill du skriva några ord så uppskattar jag det verkligen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...