tisdag 13 november 2012

Hur gick det då med målen för året?

I början av det här året, när jag fortfarande inte hade kommit igång med träningen och löpningen igen efter förlossningen, satte jag upp några mål som jag hoppades kunna klara av under året.
Något att träna mot och för.
För det är då jag tränar som bäst. När jag har ett konkret mål att se fram och sikta emot.
Och trots att året inte är slut än, så kan jag redan sammanfatta resultaten av årets satta mål.
Det eftersom inga fler lopp ska springas i år och de övriga,  ej springrelaterade målen,  vet jag redan att jag inte klarat.
Så, så här ser det alltså ut

1) Första målet var att komma tillbaka i bra form efter graviditet och förlossning- Check
Gick faktiskt snabbare än vad jag hade hoppats på. Hade turen att mitt kejsarsnitt inte gav mig några komplikationer, vilket gjorde att jag både kunde börja styrketräna lätt och jogga efter 2 månader.

2) Genomföra Jubileumsmarathon 14 juli - Check
Eftersom jag hade turen att kunna springa relativt snabbt och förutom lite foglossning som spökade och ett ömmande ärr, kunde jag komma igång med löpning och successivt trappa upp den ju närmare det led.
Att jag sedan kunde genomföra mitt första marathon på 3:39:54,  8 månader efter mardrömsförlossningen
är något jag för alltid kommer att vara stolt över och bära med mig. En känsla att ingenting är omöjligt.
Läs om min upplevelse här.
Såhär glad kan man vara när man sprungit!


3) Springa milen sub 47 min -Check
Jag hade aldrig tidigare sprungit milen under 48 min, när jag i maj i år och på årets första lopp sprang in på 46:29 min och med en känsla att det fanns mer.
Lyckan var obeskrivlig och nu börjar jag nästan tro att det var en massa amningshormoner som bidrog. För så där lätt har det inte känts sedan dess.
Storyn finns att läsa här.

4) Springa milen under 45 min 
Eftersom jag nådde mitt milmål redan första tävlingen, satte jag nu ribban högre och tänkte att under 45 min skulle jag kunna klara innan årets slut. Men eftersom jag blev skadad efter maran och inte kunde springa Hässelbyloppet i oktober,  där det var tänkt att det skulle ske, blev det tyvärr fail på detta .
Men nästa år, då ni!

5) Springa halvmaran sub 1,44 -Check
Nästan det jag är mest stolt över förutom maran då. Trots en envis skada och därav tappad träning och form. lyckades jag med envis mensvärk dessutom, kriga mig till ett nytt pers med nästan 4 min.
Hur det gick det fattar jag fortfarande inte.
Läs och se om ni blir kloka på det här.

6) Springa 5 km sub 22 min - Check 
På Parloppet och i lag med Andréa lyckades jag med råge klara målet. 21,30 min blev på den lite kuperade banan och inte nog med att det blev ett nytt pers, som en bonus kom vi som lag 5:a i damklassen och fick ett bra pris.
Här finns den lilla läsningen.

7) Styrketräna minst två gånger i veckan
Nej, det har jag faktiskt inte klarat av. Men hösten varit bra och jag klarat det  i stort sett varje vecka. Men våren och sommaren var sämre. Tyvärr. Jag måste bättra mig om jag vill bli snabbare och starkare. Framförallt är det bål och ben som ska stärkas. Skärpning!

8) Yoga 1 gång i veckan
Nej, inte den heller. Fastän jag vet hur bra min kropp mår av yoga, hur stark och smidig jag känner mig och hur välmåendet ökar och stresshormonerna minskar, har jag så svårt att prioritera detta. Löpningen går liksom före i alla lägen.
Men jag ger inte upp. 
Och en gång i månaden är bättre än inget. Ungefär så har det sett ut.

Ja, man märker ju vad jag lägger fokus på. Men mål inom annan träning gör ändå att jag försöker skärpa mig och bidrar till sitt ändå.
Är på det stora hela nöjd och det är ju ändå löparmålen som jag helst ville uppnå och det klarade jag sånär som på det efterhand hårdrare uppsatta milmålet.
Det är ju ett nytt år snart. 
Nytt år, nya mål2 kommentarer:

Vill du skriva några ord så uppskattar jag det verkligen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...