onsdag 1 augusti 2012

Flera låsningar och några sanningar

Nej, kroppen verkar inte riktigt vilja återhämta sig som jag hade hoppats och det går verkligen upp och ned med känningarna i benen. Ena dagen känns det mest i hälsenorna och andra mest i sätet och ljumsken.
Nu har det gått 2,5 vecka sedan maran och vilat en hel del har jag gjort. Men ändå blir det nästan bara sämre.
Så jag har börjat känna mig lite villrådig och fundersam. Varför känns det såhär? Vad kan jag göra för att det ska bli bättre?
Kom fram till att jag helt enkelt fick släpa mig iväg till naprapaten, som är specialister inom löpning, för hjälp.

Efter att ha redogjort det senaste året (graviditet, förlossning, träning, marathon) konstaterade han,  föga förvånande,  att jag är ett energiknippe men för dålig på att vila och låta kroppen återhämta sig.
Två stora belastningar (graviditet/förlossning och marathon) på kroppen på relativt kort tid tar nu ut sin rätt.
Jahopp.
Till följd av detta (+ x antal ammningstimmar i tveksamma positioner) har jag dragit på mig diverse låsningar och muskelknutar längs hela ryggen och nacken. 
Detta i sin tur påverkar tillförseln av blod till musklerna och hämmar då den återhämtning som kroppen vill göra nu efter maran.
Ritsch, ratsch och knak sa det sen. Hela timmen gick åt till behandling av ryggen och anatomi om hur saker och ting påverkar.

Nu är det träningsförbud till nästa besök på fredag och dessutom har jag fått hemläxa att göra en övning för ryggen 4x10 per dag.
På fredag kommer vi gå in lite närmare på förbättringsplanen.
Halvamaran är inte i fara, men jag får nog glömma tidsambitionen. Springa för skojs skull och för att jag helt enkelt kan springa. Det är lätt att man blir girig och vill mer och bättre hela tiden , så att man glömmer tacksamheten över att ens kunna springa. Sånt inser man när man inte kan springa.
Andra perspektiv helt enkelt.
Just det, en annan hemläxa var att vila och sova.
Börjar nu.

4 kommentarer:

  1. Bra att du gick till naprapaten så du fick reda på orsaken. Försök att njuta av vilan så ska du se att du är igång snart igen! Kram

    SvaraRadera
  2. Låter inte bra, fast samtidigt bra att du fick åtgärdat en del låsningar och lite rehabövningar. Hoppas verkligen att det blir bättre.

    SvaraRadera
  3. Hoppas du blir bra snart!! Njut av att vila :-)

    SvaraRadera

Vill du skriva några ord så uppskattar jag det verkligen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...