söndag 2 december 2012

Ok, jag kapitulerar

Det här med vinterlöpning har egentligen aldrig riktigt varit min grej.
Så många lager att ta på sig, frusna lår, händer och rumpa, kall luft i lungorna och allmänt lite tyngre att sig fram.
Men idag när jag sprang i ensam majestät i skogen med solens stålar som lös fram mellan trädkronorna, det vita täcket som låg som fluff över hela skogen, kunde till och med jag erkänna att det här är grejen.
Visserligen brukar jag tycka det om löpning i alla årstider, men bara det att jag tänkte och upplevde det så även i -10 och med en massa snö under fötterna, är stort för att vara mig.


13,5 km blev det och jag hade kunnat fortsätta länge om det inte vore för att det var toadags, mina händer frös och jag inte vill utmana höftböjaren.
'Det sistnämnda hade jag dock inte mycket för då jag nu på kvällen kan konstatrera att skadan är tillbaka.
Ska försöka och var duktig med de tips jag fick av naprapaten senast, men blir det inte bättre får jag gå iväg igen. Men skulle tro att det är mest massage och stretch som behövs, som det var förra gången.

Varför smärtan kommit tillbaka har jag funderat på,  då jag stärkt upp bålen enligt naparapatens råd och försökt stretcha och yoga.
Min misstanke är att det handlar om vagnlöpningen. Jag föredrar att springa med höger hand på vagnen och den vänstra pendlandes, och där tror jag att det blir någon slags snedbelastning. Så nu ska jag inte springa med vagnen denna vecka och se om det blir någon skillnad.

Helgen i övrigt har varit lugn eftersom Noel varit magsjuk och förkyld och vi har kämpat en del med att få i honom vätska.
Han vägrade äta och dricka i fredags och delvis igår, men idag är han tillbaka i gamla jag. Så skönt.
Långpromenader, ett hemmastyrkepass, shopping, julopyntande och annat mys har också hunnits med.

Dagens glädjeänmne var, förutom Noels tillfrisknande, de nya strumporna från Kari Traa som jag fick i goodiebagen på Andmotions event som jag och Karin var på. Helt klart grymma att ha när det vankas löptur eller promenad i minusgrader.
Och snygga är de också.

Dock är jag inte riktigt vän med märket ännu efter den där reklamkuppen där de släppte ut ett får i Stockholm och såg man det skulle man fota och lägga upp bilden för att kunna vinna kläder.
Sånt svider i mitt djurvänshjärta.
Men strumporna har jag fått och de kom väl till pass idag.

4 kommentarer:

 1. Ser riktigt härligt ut att springa i ett vinterlandskap!

  Jättesnygga strumpor!!

  SvaraRadera
 2. Ja vinterlöpning kan var riktigt härlig. Som att springa in sådan där lite snöglob som man skakar på. Bra med höga strumpor också, själv lyckas jag alltid få till en liten glipa mellan löpartajts och strumpa. Brrr :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mmm, det är något magiskt över det:)
   Skaffa höga strumpor, rekommenderar jag, eller benvärmare eller liknande att ha över vristerna.
   Värmer gott!

   Radera

Vill du skriva några ord så uppskattar jag det verkligen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...