söndag 8 juli 2012

Det är bara mara nu


I mitt huvud handlar mina tankar och funderingar just nu om i princip en sak, Jubileumsmaraton på lördag.
Eftersom detta är mitt första maraton, är jag lite novis vad det gäller förberedelser och uppladdning inför ett så här långt lopp.
Trots att jag inte är någon rookie när det gäller löpning (två tävlingsår innan graviditeten klassar mig väl inte som nybörjare?), känner jag mig lite osäker på vad som är en bra uppladdning .
För vad passar min kropp? Hur gör jag för att ge min kropp de bästa förutsättningarna på lördag? 
Har inte gjort så värst många eftersökningar på nätet i ärendet, utan ber hellre om råd från mer erfarna maratonlöpare. Vet i alla fall att det från och med tis,ons blir kolhydratladdning.

När jag idag på sena eftermiddagen gav mig iväg på en lätt distansrunda runt Årstaviken, var det många tankar flög runt i huvudet. 
Vilka kläder ska jag springa i? Vilket tempo ska jag satsa på? Hur många stopp kommer det att bli på bajamajan? Hur kommer vädret att vara?
Skorna har jag i alla fall bestämt. Det blir favvoskorna DS Trainer.
Trots att regnet bitvis öste ner, hade jag fullt upp i tankarna och tänkte varken på farten eller att de nya shortsen (fyndade på rea igår) klibbade fast på benen av regnet och då liksom hasade upp sig efterhand så jag nästan bjöd på rumpchock.
Tur att det finns innerbyxor i shorts.
Nu är det mest underhåll som gäller fram till lördag, och det är faktiskt bara 3(!) pass kvar. Så jag bryr mig inte nämnvärt om farten.
Men att jag idag,  trots att jag sprang så lugnt och jag tyckte mig bli omsprungen av alla, sprang med snittfart 5,20 min/km gör att det ändå känns som om jag är på rätt väg mot den där tävlingsformen.
14 km blev det i alla fall och längre än så kommer jag inte att springa nu innan maran.

Träningen denna tävlingsvecka börjar imorgon med ett lugnt kortare pass på ca 8 km, på tisdag blir det lite fart i benen och några banintervaller och på fredag ca 3-4 km.
Sen är det dags.

Tar tillfället i akt att slänga ut frågan till er erfarna löpare - 
har ni några bra tips på do´s and don´ts inför ett maraton?

3 kommentarer:

 1. Förstår att det mest är maran i ditt huvud nu. Inte så konstigt!

  Tyvärr har jag inte så mycket tips att komma med som du förstår. Men jag tycker ditt upplägg i veckan låter bra och klokt att du kommer kolhydratsladda innan!

  Kram

  SvaraRadera
 2. Har inte erfarenhet av maran men av andra långa lopp och som vanligt är allt så individuellt men jag tror du hittar just din uppladdning som funkar! Lyssna på kroppen och ditt huvud och gör på ditt sätt! Tror det kommer gå toppen för dig! Kram

  SvaraRadera
 3. Karin: Tack för peppen! Kramar

  Jenny: Tack för tipsen och peppning!
  Jag ska lyssna på kroppen, som du säger och testa det jag tror på. Kram

  SvaraRadera

Vill du skriva några ord så uppskattar jag det verkligen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...