onsdag 7 augusti 2013

Sluttampen
Befinner mig mitt i vecka 34 och nu är det inte många veckor kvar innan vår lilla bebis tittar ut.
Veckor som jag vill ska gå både fort och långsamt.
Längtar såklart efter den lilla, men njuter samtidigt av en mysig tid med Noel som utvecklas mycket nu och som jag just nu kan ge all min uppmärksamhet.
Är spänd av förväntan över hur livet som tvåbarnsmamma ska bli.

Mitt blodtryck hade på senaste kontrollen gått upp både i övertryck och undertryck, dock inte mycket men tillräckligt för att riskera något. Så jag blev därför ordinerad heltidssjukskrivning och jag jobbade min sista dag idag.
Risken att få havandeskapsförgiftning igen är två till tre gånger större än för andra som inte haft det tidigare och med tanke på min förra graviditet, är det därför av stor vikt att jag tar det lugnt och inte stressar för att hålla trycket nere.
Barnmorskan ser inga hinder för lättare träning, då det hittills bara visat sig ha positiv inverkan på mitt blodtryck, så promenader och lätt styrka kommer jag fortsätta med så länge det känns bra.

Känns lite konstigt att jag inte kommer att gå till jobbet nu på en väldigt lång tid, men samtidigt skönt att jag nu kan fokusera på bebisen och att få fortsätta vara frisk i min graviditet.

Imorgon, eftersom jag ändå är hemma, ska jag skriva det där inlägget som jag funderat på ett tag. Det om min förra graviditet, havandeskapsförgiftningen, och HELLP-syndromet.
Så på återseende snart.

8 kommentarer:

 1. Förstår att det är en konstig känsla att inte jobba något mer nu, men det låter klokt att du blev sjukskriven på heltid. Vad fin du är med stora magen!

  SvaraRadera
 2. vad bra att du får vara hemma nu! ta hand om dig och er och var rädd om er! ska med stort intresse läsa dina inlägg sedan.

  SvaraRadera
 3. Trist men lite skönt på samma gång antar jag. Helt ärligt hade det varit skönt att fortsätta vara ledig ist för att börja jobba på måndag. Får hoppas att 6v går fort. Och nu slog det mig att ni förmodligen kommer ha er plutt hos er innan jag slutat jobba!!

  Skulle vara kul att ses igen snart! Om du har tid och lust och ork är du hemskt välkommen på husesyn idag eller imorn! Kanske kan jag tom fixa hembakt fika :)

  Beställde donkey igår föresten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul med Donkeyn!
   Ja, dina 6 veckor på jobbet kommer att gå fort. Lovar!
   Nu när du säger det så stämmer det nog, vi har nog vår bebis här innan du går hem. Men då får du komma och hälsa på sen när du är ledig och väntar på er, om du inte redan fått då:)

   Får se hur jag mår lite, vi bor ju så inte nära längre:(. Hör av mig imorgon!

   Radera
  2. Men är ju såklart nyfiken på huset! Så det skulle vara kul, men som sagt hör av mig.

   Radera
 4. Förstår om du inte orkar! Skulle själv inte orka ta mig till dig, iaf inte med Sixten i släptåg :)

  SvaraRadera

Vill du skriva några ord så uppskattar jag det verkligen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...