onsdag 27 augusti 2014

Nya, gamla och ändrade planer

Nej, jag har inte försvunnit från bloggosfären. Tiden bara flyger fram och vips inser jag att det nu gått en tid sedan jag bloggade senast.
Mitt i livet med en snart 1-åring(hjälp, var tog min bebis vägen), en snart 3-åring(hur hände det?), start av eget företag, sömnbrist, ännu en förkylning, skadeproblem och stora funderingar, avlägger jag här en rapport på nuvarande status. Tills jag har bestämt ödet på bloggens fortsatta existens.

Först och främst.
Det blir inget Berlin Marathon för mig i år. Har varit bestämt ett tag men inte berättat här.
Efter att återigen ha drabbats av höftproblem på vänster sida(samma som efter maran 2012 troligtvis en tajt illiopsoas och en svag bål) och som började leta sig nedåt knät, tog jag i samråd med två olika naprapater och sjukgymnast beslutet att avstå.
Trist förstås, men vill inte göra något värre utan siktar nu på att bygga upp min kropp starkare och anstränga mig mer med yogan för rörlighetens skull.
Att jag är grymt motiverad på gymmet just nu med alla mina nya kunskaper som nybliven PT är till stor hjälp.

Äntligen har jag uppnått ett av mina mål med styrketräningen. Nämligen att kunna göra en chin-up. Dra mig själv upp med hakan över stången. Utan någon form av assistans. När jag väl hade bestämt mig gick det fort.
Med chin-up menas handflatorna mot mig, internationellt sätt, i Sverige säger vi tydligen tvärtom av någon anledning. Men jag använder mig av det jag lärt mig av mina eminenta lärare på utbildningen.
Och jag är så nära en pull-up också. Alltså, handflatorna vända bort från mig. Snart så.

Har lagt fokus på fortsatt träning av transversus(djupa magmuskeln) och basövningar i gymmet såsom marklyft, axelpress, bänkpress, chins/pullups, och knäböj. Det sistnämnda tyvärr i väldigt begränsad form, då jag fortfarande har lite känningar i knät. Periodiserar träningen och märker skillnad att jag blivit starkare.
Däremellan håller jag igång löpningen med 2-3 pass i veckan.

Laddar upp mentalt för mitt återtåg till kontorsvärlden. Som sker om två månader. End of an era. Kanske sista föräldraledigheten. Och den lider mot sitt slut. Dags att lämna över till pappan och vara den som drar in pengarna ett tag. Sorgligt men någon dag är det ju dags. Funderar mycket på framtiden och vi får väl se hur den artar sig.

Inser att mina förbättringsområden är många och två stora är att sova mer, dvs gå och lägga sig i tid(hur svårt ska det vara) och äta mer.
Låter kanske enkelt men det är det inte. Då är det betydligt enklare att dra iväg till gymmet på kvällarna.
Och nu sitter jag ändå här sent.
Så, nu ska jag nog försöka med det där sovandet.
God natt.

På återseende.
1 kommentar:

  1. Trevligt med rapport! Förstår att du inte hunnit blogga... fullt upp ju!! Håller tummarna att du får ordning på knät och att återtåget till kontorslivet går smidigt!

    SvaraRadera

Vill du skriva några ord så uppskattar jag det verkligen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...