måndag 12 maj 2014

Kungsholmen runt 2014

Tävlingspremiär och formkoll.
Detta blir en lite komprimerad racereport.
Något personbästa visste jag att jag inte var i närheten av. Är inte i den formen ännu.
Men gårdagens lopp över 21195 m gick ändå bättre än förväntat.


Jag hade verkligen ingen aning om vad vilken sluttid jag skulle sikta på, så jag gick ut i lugnt tempo och tänkte att runt 5.30 min/km borde vara rimligt. Men jag hade nog underestimerat mig som vanligt.
Efter några km ökade jag tempot och insåg att jag orkar hålla under 5 min/km. Matade på km efter km och med pepp av maken, Noel och en sovande Stella på flera ställen längs med banan, höll jag ångan uppe. Väl ute på andra varvet av två insåg jag att jag skulle kunna klara under 1.50 om jag höll mitt tempo och allt kändes bra. Kände mig stark hela vägen och efter 16 km kände jag mig fortfarande oväntat pigg så jag la i en växel till och ökade farten.
Med 3 km kvar började jag känna mig lite trött men fortfarande med bra ork och inser att under 1.45 är inom räckhåll.
Lägger i sista växeln in ner mot Rålis och mina två sista km går på 4.32 min respektive 4.28 min. Extra svängen i Rålis innan målgång känns som en evighet. Ser lilla fina familjen igen, nu även med lilla S vaken, och längtar ännu mer till mål.
In på målrakan ser jag klockan som tickar ovanför mållinjen 1.44.någonting. Yes, det gick. Tiden blev 1.44.40.
Även om jag var 3 min från pb är jag ändå jättenöjd. Det här visade att jag är på god väg mot min forna form och faktum är att jag orkade springa snabbast andra halvan. Brukar ju oftast vara tvärtom.
Så det här känns lovande och var precis det besked jag ville ha just nu.


3 kommentarer:

Vill du skriva några ord så uppskattar jag det verkligen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...